African Queen

Den berømte dampbåd African Queen ligger i Key Largo Florida. Blev berømt i filmen af samme navn fra 1951 med Humphrey Bogart og Katheine Hepburn.

Længde          950 mm + ror.

Bredde           260 mm

HISTORIE.

1912.     Skibet blev bygget i 1912 på Lytham skibsværft i England. Oprindeligt blev hun navngivet S/L Livingstone. Hun blev straks sendt til Britisk East Africa Railways selskab hvor hun sejlede på Victoria Nile og Lake Albert. Lake Albert ligger på grænsen mellem det nuværende Uganda og Congo. Skibet blev brugt til at transportere lejesoldater,missionærer, last og jagtselskaber.

1951.    Instruktøren John Huston købte skibet til filmen “The African Queen” og blev omdøbt efter sin hovedrolle.

1968 – Skibet blev købt af en restaurantejer i San Fransisco og bragt til USA for charterdrift.

1970 – En mand ved navn Hal Bailey fra Oregon købte båden til prisen for hendes bådværftsregning og tog hende med til Oregon for at chartre, hvilket var så vellykket, at han besluttede at bringe hende til Florida for året rundt.

1982 – I 1982 opdagede den afdøde advokat (og Bogart buff) Jim Hendricks, Sr., fartøjet, der sygnende hen i en ko-græsgang i Ocala, Fla., og købte stykket filmhistorie for en rapporteret $65.000. En tilsvarende mængde midler blev investeret for at få båden operationel, og Hendricks begyndte at tilbyde besøgende forlystelser i 1983, mens fartøjet blev hjemsendt til Key Largo’s Holiday Inn.
Blandt skibets højdepunkter uden for Florida Keys, sendte Hendricks den afrikanske dronning til England til dronningemoderens 90-års fødselsdagsfejring og til fejringen af ​​50-årsdagen for evakueringen af ​​slaget ved Dunkirk i Den Engelske Kanal. Det besøgte også Sydney Australien, New York og Irland.
I 2001 gik den afrikanske dronnings motor i stykker, men den forblev udstillet for nysgerrige turister og filmelskere at se.
2012 – Kaptajn Lance og Suzanne Holmquist underskrev en langsigtet lejekontrakt med Jim Hendricks’ søn for at restaurere fartøjet i tide til hendes hundredeårsfejring. Holmquists har overvåget reparationer og har gjort sig umage med at datere det, som det så ud i filmen, erstatte stål i skroget, udskifte kedlen og oliere den sorte afrikanske mahogni for at konditionere træet. Da de var færdige, satte de hende i drift igen, da hun engang tilbød kanal- og middagskrydstogter i Key Largo

Galleri