NM 2014 i Strømfors Findland

De nordiske mesterskaber 2014 blev afholdt i Strømfors Findland.

huse Her søen vi sejlede på og en smukkere baggrund findes nok ikke. Vi var 6 medlemmer fra VMK der tog turen til findland. Vi kørte i 2 biler og efter en god tur til Stockholm sejlede vi med Silja Line til Helsingfors, sejlturen ud gennem den svenske skærgår var en fantastisk oplevelse og i den gode vejr kunne vi opleve udsigten fra øverste dæk. Næste morgen kunne vi så opleve indsejlingen til Helsingfors.

Mesterskaberne blev afholdt i en slags frilandsmuseum. I 1695 lavede Baron Johan Creutz en dæmning over elven og byggede den første smedje hvor hammeren blev drevet af vandkraft fra søen (mølledammen). Senere overtog familien Forssell jernværket og udbyggede det med flere smedje og et savværk. Jernværket blev nedlagt i 1950. I dag er området et slags frilandsmuseum og nogle af bygningerne er indrettet med ferielejligheder, her boede vi danskere. Bent Roden og jeg boede i bygningen til højre så hver morgen kunne jeg sætte Bopa i vandet og sejle over til start.

bopa

Jeg havde taget MHV 911 Bopa og dampchaluppen Svanen med og stillede op i F2 klassen med begge skibe. Det plejer at være Bopa jeg vinder med men finderne var vilde med Svanen så den fik flest point og det var også den jeg vandt med.

vinder1 Her er så vinderen med finder på 2 og 3 pladsen.

svanen

Svanen for fuld damp på vej banen rundt, det blev til 1 gang 100 point og 1 gang 94 point.

 

holdet Her er det glade danske hold.

Galleri

Dette indlæg blev udgivet i Mesterskaber. Bogmærk permalinket.